BUGÜN TALEP EDİLEN İŞ AKIŞLARI İÇİN HIZLANDIRILMIŞ GPU PERFORMANSI
NVIDIA sanal GPU (vGPU) teknolojisi, AI’dan sanal masaüstü altyapısına (VDI) kadar bütün sanal iş akışlarını hızlandırmak için NVIDIA GPU’ların ve NVIDIA sanal GPU yazılım ürünlerinin gücünü kullanır . GPG performansını her sanal makine (VM) için mümkün kılan vGPU teknolojisi, kullanıcıların daha verimli çalışmalarını sağlar.
NASIL ÇALIŞIR?
NVIDIA sanal GPU tarafından desteklenen bir VDI ortamında, NVIDIA sanal GPU yazılımı, sanallaştırma katmanına hipervizörle birlikte yüklenir. NVIDIA sanal GPU yazılımı, her sanal makinenin(VM), sunucuda yüklü bir fiziksel GPU’yu paylaşmasını sağlar veya en zorlu iş yüklerine güç vermek için tek bir VM’ye birden fazla GPU tahsis edilmesini sağlayan sanal GPU’lar oluşturur. NVIDIA sanallaştırma yazılımı, her VM için bir sürücü içerir. Örneğin, NVIDIA Quadro ® Sanal Veri Merkezi İş İstasyonu (Quadro vDWS), güçlü bir Quadro sürücü içerir. Genellikle CPU tarafından yapılan iş GPU’ya yüklendiğinden, kullanıcının çok daha iyi bir deneyimi vardır ve zorlu mühendislik ve yaratıcı uygulamalar, sanallaştırılmış bulut ortamında desteklenebilir.
HER İŞ YÜKÜ İÇİN BİR ÜRÜN
NVIDIA sanal GPU yazılımı, çoklu sanallaştırma kullanım durumlarının ihtiyaçlarını karşılamak için dört sürümde mevcuttur:
NVIDIA vComputeServer
Yapay zeka, derin öğrenme ve veri bilimi iş yükleri için; bir NVIDIA bilgi işlem sürücüsü içerir.
NVIDIA Quadro vDWS
Profesyonel grafik uygulamaları; bir NVIDIA Quadro sürücüsü içerir.
NVIDIA GRID vPC
Standart PC uygulamaları, tarayıcı ve multimedya sunan sanal masaüstleri için kullanılabilir.
NVIDIA GRID vApps
Citrix XenApp veya VMware Horizon Apps gibi diğer RDSH çözümleriyle kullanabilirsiniz.
ÖZELLİKLER VE FAYDALAR
SIKÇA SORULAN SORULAR
Sanal GPU dağıtımım için NVIDIA sürücülerini nereden bulabilirim?
NVIDIA sanal GPU çözümleri hem donanım hem de yazılım lisanslama bileşenleri gerektirir. NVIDIA bilgi işlem, grafik veya Quadro sürücüleri, NVIDIA sanal GPU yazılım lisansınızla kullanılabilir ve müşteri portalından indirilebilir.
NVIDIA sanal GPU yazılımı tarafından hangi GPU kartları desteklenir ve hangisinin benim için doğru olduğunu nasıl bilebilirim?
Uygulamaya, kullanıcı yoğunluğuna ve sunucu form faktörü gereksinimlerine bağlı olarak, bir GPU önerilebilir. Hangi GPU’nun kendi platformlarında desteklendiğini görmek için OEM’inizle de danışabilirsiniz.
NVIDIA sanal GPU çözümü için hangi yazılımlar gereklidir?
NVIDIA sanal GPU için dört yazılım ürünü sürümü vardır: NVIDIA GRID® Sanal Uygulamalar (GRID vApps), NVIDIA GRID Sanal PC (GRID vPC), NVIDIA Quadro vDWS ve NVIDIA Sanal Bilgi İşlem Sunucusu (vComputeServer). NVIDIA sanal GPU yazılım lisansıyla birlikte bir Destek, Güncelleme ve Bakım Aboneliği (SUMS) satın alınmalıdır.
VDI ortamımı nasıl doğru şekilde boyutlandırırım?
Boyutlandırma büyük ölçüde müşterinin çalıştığı iş yükü türlerine ve görüntüleme gereksinimlerine bağlıdır. Örneğin, 1 GB vGPU profili, genel amaçlı uygulamalara sahip bir Windows 10 VDI kullanıcısı için yeterli olabilir, ancak üç 4K çözünürlüklü ekrana sahip bir Autodesk AutoCAD tasarımcısına 2GB veya daha fazla çerçeve arabelleği gerekebilir. Her uygulamanın gereksinimlerini tam anlamak için üçüncü taraf ISV’lerin performans kılavuzlarını okumanız önemle tavsiye edilir. NVIDIA Quadro Sanal Veri Merkezi İş İstasyonu Uygulama Boyutlandırma Kılavuzları belirli uygulamalar için de mevcuttur.
NVIDIA sanal GPU kullanımından elde edilen performans kazanımlarını nasıl ölçersiniz? GPU hızlandırma kullanmanın etkisini doğru bir şekilde nasıl ölçebiliriz?
Her tür sanal GPU çözümü için performans kazancı elde edilir. Tasarımcılar için, GPU hızlandırması olmayan bir uygulama çalıştırmak, karşılaştırıldığında çok yavaş olacaktır. Bilgi çalışanları için GPU hızlandırma, hesaplama yoğunluğunu artırır ve kullanıcı deneyimini geliştirir. Kazançlar VMware vRealize Operations (vROps) veya GPU Profiler gibi araçlar kullanılarak ölçülebilir.
NVIDIA vComputeServer ile sanallaştırılmış AI, derin öğrenme ve veri bilimi iş yüklerini çalıştırmak, aynı iş yüklerini sanallaştırma olmadan çıplak metal bir ortamda çalıştırmayla nasıl karşılaştırılır?
NVIDIA vComputeServer yazılımı, çoklu kiracılık ortamları için artırılmış güvenlik; sanallaştırma araçları ve altyapısı ile yönetim kolaylığı; ana makine, uygulama ve konuk düzeylerinde izleme; gelişmiş çalışma süresi ve veri merkezi kaynaklarının daha verimli kullanımı için canlı geçiş ve GPU kaynaklarını bir GPU’nun bir kısmından çok sayıda GPU’ya ölçeklendirme özelliği, ayrıntı düzeyi sağlamak için zamanlayıcı seçenekleriyle ölçeklendirme yeteneği sunar.
VComputeServer üzerinde yoğun işlem yapan iş yüklerini çıplak metal sunucularda çalıştırırken performans farkı var mı?
Çıplak metal üzerinde bir hesaplama iş yükü çalıştırmak her zaman en uygun performansı sağlar, ancak çıplak metale kıyasla vGPU performansı genellikle yüzde 10’luk bir performans deltası içinde bulunur ve genellikle yüzde 5’in altındadır. Sonuçlar, iş yüküne ve kullanılan GPU sayısına bağlı olarak değişebilir.