Skip to main content

Supermicro ve Goethe Üniversitesi Frankfurt, COVID ve Fizik Araştırmaları için Yüksek Performanslı Bilgi İşlem Çözümü Sunuyor

Supermicro, Yoğun Hesaplamalı Araştırmaları Desteklemek İçin Goethe Üniversitesi Frankfurt CSC Süper Bilgisayar Merkezine Çift G/Ç Bant Genişliği ve 200 Gb Ağ ile Gelişmiş AMD Tabanlı GPU Sunucuları Sunuyor

San Jose, Kaliforniya, 24 Haziran 2020 – Kurumsal bilgi işlem, depolama, ağ çözümleri ve bilgi işlem teknolojilerinde dünya lideri olan Supermicro Computer, Inc. (Nasdaq: SMCI) , bugün Bilimsel Bilgi İşlem Merkezi’nin (CSC) ), yeni nesil Yüksek Performanslı Bilgi İşlem (HPC) sunucularının temeli olarak Supermicro’nun PCI-E Gen 4 ve 200Gb / s ağa (AS -4124GS-TNR) sahip 4U 8 GPU A + sunucusunu seçti. CSC, Frankfurt İleri Araştırmalar Enstitüsü ve Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main’in bir girişimidir.

Supermicro AS-4124GS-TNR, ana bellek ve GPU’lar arasında veri aktarımında darboğazları ortadan kaldırmak üzere tasarlanmış AMD EPYC ™ işlemcileri içeren gelişmiş bir teknoloji sunucusudur. Radeon Instinct ™ MI50 GPU hızlandırıcıları ile donatıldığında, bu sunucu araştırmacıların araştırmalarını olağanüstü hızlı yapmalarını sağlar.

Supermicro kıdemli başkan yardımcısı Vik Malyala, “Supermicro, olağanüstü CPU, GPU ve ağ performansı ile güçlü yeni A + Sunucumuzu sunmak için Goethe Üniversitesi Frankfurt’taki önde gelen HPC merkezi ile bir kez daha ortak olmaktan heyecan duyuyor” dedi. “Müşterilerimizin gereksinimlerini türünün en iyi bileşenleriyle eşleştirmek için çok çeşitli seçeneklere sahip olmaları için ürünlerimizi yenilemeye devam ediyoruz. Bu 2. nesil AMD EPYC CPU ve Radeon Instinct MI50 GPU destekli sunuculara dayalı kümeler, en yüksek performansı kolayca sunar ve çok çeşitli uygulamalar için verimlilik sağlar. Araştırmacılar, bu gelişmiş özelliklerle yenilikçi yeni yapay zeka (AI) çözümlerinden yararlanabilirler. Supermicro, Goethe Üniversitesi ile verimli ve karşılıklı yarar sağlayan bir ortaklık için sabırsızlanıyor. ”

Frankfurt Goethe Üniversitesi, çok çeşitli uluslararası bilim insanlarına ve araştırmacılara hizmet veren lider bir süper bilgisayar merkezine ev sahipliği yapıyor. Önemli ölçüde artırılmış işleme kapasitesine ihtiyaç duyan çeşitli disiplinlerden araştırmacıları desteklemek için yeni ve güçlü bir süper bilgisayara ihtiyaç duyuldu. Mimar ve yeni süper bilgisayarı seçen ekip, hem CPU’ları hem de GPU’ları içeren çeşitli sunucu çözümlerini araştırdı. Pratik ilgi çeken, PCI Express 4.0 özelliklerini destekleyen ve ana bellek ile GPU arasında 64 GB/saniye veri aktarımına izin veren bir sistemdi. Bu performans gereksinimi, GPU ile veri alışverişi yapması gereken uygulamalar için önemlidir. Önceki PCI Express arabirimleri, mevcut en hızlı GPU’lara ve dolayısıyla PCI Express 4’e sahip bir sisteme dayanan yüksek performanslı uygulamalar için çok yavaştı.

 

Goethe Üniversitesi HPC mimarisi Başkanı Prof. Dr. Volker Lindenstruth, “En son süper bilgisayarımızı tasarladığımız ve uyguladığımız için Supermicro ve AMD ile ortaklığımız kritik öneme sahip,” dedi. Hesaplama zorluklarımızı ve önceki nesil sunuculara dayanan potansiyel darboğazlarımızı tanımlamak için teknik mühendisleriyle işbirliği yaptık. Hem Supermicro hem de AMD, araştırmaları için ölçeklenebilir ve optimize edilmiş hızlı sunucular kümesine ihtiyaç duyan çok çeşitli bilim adamları tarafından kolayca kullanılabilen dengeli bir sistemle yanıt verdi. Özellikle sekiz GPU ve iki adede kadar 200 Gb/s bağlantı ağ kartının herhangi bir PCI Express anahtarı olmadan entegrasyonunu sağlayan tasarım, uygulama performansı için net avantajlar sağlıyor. ”

Goethe Üniversitesi Frankfurt süper bilgi işlem merkezi, çok çeşitli araştırmacı ve bilim adamlarına hizmet vermektedir. En gelişmiş CPU’lar, GPU’lar ve ağ içeren sunucular kullanılarak, parçacık fiziğinden iklim değişikliği simülasyonlarına kadar değişen uygulamalar AS -4124GS-TNR sunucularında yürütülebilir ve hızlandırılabilir. Ek olarak, hesaplamalı kimya uygulamaları, nötron yıldızı simülasyonları ve kafes QCD araştırmaları için sistem zamanı talepleri yapılmıştır. Tüm bu uygulamalar (ve daha fazlası) AMD Radeon Instinct MI50 hızlandırıcılarının güçlü performansına dayanmaktadır. Son zamanlarda (2020’nin ortalarında) Frankfurt Goethe Üniversitesi, gelecekteki pandemilerin yayılmasının nasıl önlenebileceğini anlamak için COVID-19 virüsünün yayılmasını simüle etmek için HPC teknolojilerini kullanıyor.

“Süper bilgisayarlar bugün, yeni nesil araştırmaları yönlendirmek için kritik olan büyük ölçekli simülasyonları ve karmaşık tıbbi analizleri gerçekleştirmek için benzeri görülmemiş bir hesaplama gücüne ihtiyaç duyuyor. AMD başkan yardımcısı ve genel müdür bu sistemlerin merkezinde CPU ve GPU teknolojisinin en sonuncusu yer alıyor, ”diyor. “En yeni Supermicro sunucusuna güç veren AMD EPYC ™ işlemciler ve Radeon Instinct ™ MI50 GPU’lar, en zorlu bilimsel sorunlarımız için daha hızlı, daha iyi sonuçlara ulaşmak için önde gelen G / Ç bant genişliği ve olağanüstü performans sunar.”

Goethe Üniversitesi Frankfurt, hem 2. Nesil AMD EPYC CPU’ları hem de AMD Radeon Instinct MI50 hızlandırıcılarını içeren AS-4124GS-TNR’nin seçtiği bir sunucu olan AS -4124GS-TNR’nin performansını anlamak için çeşitli kriterler yayınladı.

Daha da alakalı bir ölçüt, mevcut tüm çekirdekleri kullanan birden fazla bağımsız işi çalıştırırken sistemin nasıl performans gösterdiğidir. Bu tür karşılaştırmanın amacı, bir sunucunun gerçek dünyadaki kullanımını anlamak ve aynı anda çalışan uygulamaların performansını ölçmektir. CPU’ları, GPU’ları, Yüksek Performanslı G / Ç ve Ağları destekleyen optimize edilmiş sistem, HPC uygulamalarının diğer aktif uygulamalardan önemli ölçüde etkilenmediğini ve dengeli sistem tasarımının üstün mimarisini gösterdiğini gösterdi.